Upea ura -festareilta vauhtia työelämään

Ajattelitko, että teknologiateollisuus ei sovi sinulle? Että se on raskasta, vaikeaa tai tylsää, eikä sillä ole kosketusta ihmisten elämään. Olit väärässä. Tule naisten uratapahtumaan hakemaan uusia ideoita!

Päätökset ammatin- ja uranvalinnasta tehdään usein nuorena. Tietoa päätösten tueksi ei välttämättä ole tarpeeksi, ja valintaa voivat ohjata vääristyneet näkemykset omasta osaamisesta ja epärealistiset käsitykset työelämän mahdollisuuksista. Opinto-ohjaajat tekevät arvokasta työtä ja suomalainen koulu on yksi maailman tasa-arvoisimmista. Silti varsinkin tytöt kaihtavat edelleen luonnontieteellisiä ja teknisiä aloja, lukuunottamatta lääketiedettä ja kemiaa. Opiskelupaikan valintaan vaikuttavat paitsi oma kiinnostus ja vahvuudet, myös ympäristön paine. Koulutusputkessa on helppo edetä laput silmillä kohti päämäärää..., joka ei ehkä sittenkään ollut se oikea. Mitä tehdä, jos jonakin päivänä herää huomaamaan, että voisikin toteuttaa omaa osaamistaan ja lahjakkuuksiaan paremmin jossain ihan muualla? Mistä löytää uusi ura?

Teknologiateollisuus mukana naisten uratapahtumassa

Naisten työelämäverkosto Ompeluseura on vuodesta 2014 tukenut ja kannustanut urakysymysten kanssa painivia naisia. Facebookissa toimiva vertaisverkosto vinkkaa työpaikoista, sparraa työnhaussa ja keskustelee työelämän kysymyksistä. Helmikuussa 2017 otetaan uusi rohkea askel, kun vapaaehtoisvoimin järjestetään Suomen suurin naisten työelämäfestivaali Kulttuuritehdas Korjaamolla Helsingissä. Perjantaina 10.2. Korjaamo täyttyy Upea Ura -festarin työpajoista, uratarinoista ja keskusteluista. Teknologiateollisuuden huippunaisista mukana ovat mm. Helsingin kaupungin muotoilujohtaja Anne Stenros sekä start-up yrittäjä ja enkelisijoittaja Pia Erkinheimo. Oman uratarinansa kertoo myös Teknologiateollisuuden kehitysjohtaja Laura Juvonen.

Jäitkö ilman lippua Upea Ura -festarille 10.2.?  Ei hätää - osallistu ideakilpailuun ja voita sisäänpääsy!

Teknologiateollisuus ry:ssä haluamme vauhdittaa osaavien ja aikaansaavien naisten marssia teknologia-aloille, ja avata silmiä teknologiateollisuuden monipuolisille mahdollisuuksille mm. terveysteknologiassa ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Women in Tech -verkoston tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle ja herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvistä valinnoista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Ison Women in Tech Forumin lisäksi järjestämme verkostomme yritysten kanssa aamutreffitilaisuuksia, joiden teemat vaihtelevat teollisesta muotoilusta tulevaisuuden työhön. Olemme innolla mukana myös Upea Ura -festarin järjestämisessä.  

 

Ideoi teemoja vuoden 2017 Women in Tech -aamutreffeille ja voita lippu Upea Ura -festareille

Liput Upea Ura -festarille myytiin loppuun hetkessä, mutta meidän kauttamme sinulla on vielä mahdollisuus päästä tapahtumaan mukaan.

Ehdota teemaa aamutreffeille oheisella lomakkeella. Tutustu aiempien tilaisuuksien teemoihin ja puhujiin Women in Techin verkkosivuihin ja facebook-sivuun. Arvomme 23.1. mennessä vastanneiden kesken kahdeksan lippua festareille. Tavataan Korjaamolla!